Stofbind

En kvinde bruger ca. 3500-3700 almindelige engangsbind og tamponer i en periode på 10 år. Et stofbind har en ca. levealder på 10 år. Det vil sige at med stofbind kan du nøjes med at bruge omkring 15-20 bind i samme periode. Selvfølgelig individuelt alt efter brug, vask og blødning. For ikke at tale om, at du undgår kemi som blemidler, lim og parfume. Mange kvinder døjer med udslet, kløe og irritation efter brug af engangsbind og tamponer, fordi de simpelthen ikke kan tåle den unødvendige kemi mod huden. Med stofbind får du altså det reneste, blødeste og mest holdbare produkt til din menstruation. 

Vores stofbind kommer i fire forskellige størrelser: 20cm (trusseindlæg), 25cm (dagsbind), 30cm (nattebind), 40cm (efterfødselsbind el. nattebind). De fleste kvinder bruger omkring 3-6 trusseindlæg, 9-12 dagsbind og 3-6 nattebind - alt efter hvor meget du ønsker at vaske midt i perioden. Er du i tvivl om stofbind er noget for dig, så prøv vores start pakke med tre forskellige størrelser. 

Stofbind fra Women's Place er lavet af 100% økologisk GOTS certificeret bomuld. Du får et bind med 4 lag absorberende bomuld og 1 lag vandtæt PUL belagt stof. Derfor er vores stofbind også ligeså tætte og absorberende som de fleste andre engangsbind. 

Se alle vores stofbind HER.

økologiske genanvendelige stofbind i rosa
Dagsbind økologiske stofbind
Genanvendelige vaskbare bind i flere farver

Håndtering og vask.

Håndtering:

Dine stofbind er lavet med en for- og bagside. Forsiden ses med to lodrette syninger og bagsiden med logoet "Women's Place". Bagsiden ligger du ned mod dine trusser, folder siderne ned og knapper bindet bag på trussen. Nu har du så de to syninger op mod huden. Det er vigtigt at bindet vender korrekt, da de øverste lag er de sugende og det nederste lag er vandtæt. Når bindet er brugt, kan du vælge at putte det direkte i din wetbag eller give det et koldt skyld under bruseren, for at fjerne det værste blod. Bindet holder sig pænest hvis du skylder direkte. Hvis du vælger ikke at skylle direkte efter brug, kan du opbevare dine bind i wetbaggen indtil vask. Ved begge måder, kan du vente med at vaske til menstruationen er forbi eller du kan vaske når du mangler rene bind. Bindet lugter ikke kraftigt af at ligge og din wetbag er fugttæt/lugttæt. 

Stofbind vask:

Hvis du ikke allerede har skyllet dine bind, kan du give dem alle sammen et koldt skyl inden vask. Enten i maskinen på skylle program eller i hånden under bruseren. Derefter skal de vaskes på 60 grader. Her kan du med fordel smide andet kogevask ind samtidig. Dine bind må ikke få blegemiddel eller skyllemiddel. De skal hænges tørrende og må ikke komme i tørretumbler. For høj varme kan beskadige den vandtætte belægning. Når dine bind er tørre er de klar til brug igen. Se i videoen nedenunder hvordan du vasker dine stofbind.


Find alle stofbind HER.