Engangsbind og tamponer er de mest anvendte produkter når det kommer til kvinder og deres menstruation. Det betyder, at der bliver smidt et stort antal af engangsbind og tamponer ud, hver eneste dag! Plastik er både skidt for miljøet og din krop. Engangsbind består af op til 90% plastik - utroligt nok - og det bruger kvinder på deres sarteste sted. De fleste kvinder aner faktisk ikke hvad deres bind og tamponer indeholder og rigtig mange går rundt og undre sig over hvorfor mon de  får udslet, kløe, svamp og irritation, hver gang de får deres menstruation. Det er i virkeligheden slet ikke så sært - de fleste engangsbind og tamponer indeholder nemlig kemi og syntetiske materialer som fx. blegemidler, parfume, plastik, bindemidler og propyacylater. Nogle reklamerer med at bindet er lavet af bomuld - men hvis bomuldet ikke er økologisk dyrket, kan man godt regne med at bomuldet nok er pesticide behandlet. Mange engangsbind er overflade behandlet med stoffet kolofonium, som også kan være allergi fremkaldende. 

Men kan stofbind så være løsningen?

Ja! Det er et ultra godt alternativ til dig som døjer med udslæt og irritation i underlivet. Men - køb med omtanke. For stofbind kan også indeholde plastik. Du kan finde stofbind på markedet som er syet i polyester, som består af et højt indhold af plast. Stoffet kan også være farvet, med noget som kan være allergi fremkaldende. Polyester optager ikke fugt fra kroppen og egner sig derfor slet ikke til stofbind. Kig derfor på hvad stofbindet er lavet af før du trykker køb. Skal du være helt sikker kan du vælge stofbind af økologisk bomuld. Det skal helst være bomuld i alle lag. Vi kommer dog ikke udenom det vandtætte lag PUL (Polyurethan) , som er et stof du bruger til at laminere et stykke stod vandtæt. I vores bind fra Women's Place ligger det PUL belagte stof i bunden af bindet, men med den tætte side opad, så den ikke kommer i kontakt med huden. Selvom det ikke er skadeligt at bruge det færdige produkt, så er PUL belagt stof glat og det kan gøre at bindet glider i trussen, hvis det  sidder nederst i bindet. 

Konklusionen må være at, hvis du vil undgå skade kemi, så gå efter produkter som er lavet af økologisk bomuld eller uld. Du kan med fordel også bruge en menstruationskop.