Om Yoni Æg

Yoni ægget er en gammel kinesisk skik som kvinder anvender verden over til at skabe et sundt og stærk bækkenbund. Vi kender alle sammen bækkenbundskuglerne som er lavet af plastik, til opstramning af kvinders bækkenbund - yoni ægget kan faktisk det samme. Det er bare lavet af helt naturlige ædelsten og helt uden kemi. Derudover siges det også, at have en spirituel virkning alt efter hvilken sten du vælger. Din yoni rummer alle sider af din feminine energi og denne meget vigtige energi kan du styrke med dit yoni æg. Yoni ægget kan bruge i dit healingsarbejde - fx hvis du ønsker at frigive dig selv fra tidligere partnere eller oplevelser din krop og dit sind ønsker at slippe. Mange kvinder har skam, fortrydelse, frygt og stress forbundet med deres underliv og med yoni ægget bliver du mere bevidst om hvor du skal give slip.

Når ægget indføres i yoni (sanskrit for kvinders kønsorgan) - vil det med sin tyngde styrke muskulaturen og samtidig massere spændinger og blokeringer væk. Når yoni er fri af disse vil din følsomhed forstærkes og dit sexliv forbedres. Yoni ægget har også hjulpet mange kvinder med inkontinens, svamp, blærebetændelse, hormonelle ubalancer og vaginal tørhed.

Vælg den sten du føler dig mest tiltrukket af helt intuitivt eller vælg den sten, med de egenskaber du vurderer vil skabe bedst balance i dit liv.

Yoni æg hos Women's Place er lavet af helt naturlige, kemifri ædelsten - hvert æg, har hver sin spirituelle energi og healende effekt. Hvis du ikke tror så meget på den del - kan du vælge efter hvilket æg der tiltrækker dig mest. Læs mere om de enkelte æg HER.

Størrelse og brug af yoni æg.

Hvilken størrelse skal jeg bruge?

Alle kvinder er forskellige og derfor er det også forskelligt hvilken størrelse du skal starte med. Hovedreglen er at jo stærkere muskulatur du har, jo mindre skal ægget også være, for at kunne fastholde det.

De fleste kvinder starter med str. medium, men hvis du har født (vaginalt el kejsersnit), får du mest ud af at starte med størrelse large. Døjer du med inkontinens eller har brug for at mærke dig selv på et dybere plan, kan du også starte med et large æg. Jo mere du bruger ægget, jo mere træner du din bækkenbund og på et tidspunkt vil du kunne bruge et størrelse small. Vi sælger æggene hver for sig eller samlet i en pakke med str. small, medium og large. Hvis du døjer med vulvodyni kan du også starte med str. small.

Hvis du har brug for hjælp og vejledning i hvilken størrelse eller type du skal vælge, hører vi rigtig gerne fra dig.

Rensning:

Inden du bruger ægget første gang, er det en god ide at rense det.

Ægget skal vaskes med imtimsæbe eller i lidt kogt vand - gerne i saltvand(uden jod), da dette renser stenen fra negative energier. Ikke i helt kogende vand, da ægget kan knække. Lad det køle af inden brug. Ægget skal vaskes for hvert brug. Gerne i en intimsæbe de efterfølgende gange.

Brug: 

Hvis du ønsker at bruge en snor i ægget påføres denne i det lille hul øverst i ægget. Vi anbefaler at du bruger tandtråd uden nogen former for kemi (Smag, blegemiddel osv). Den snor vi anbefaler kan købes i webshoppen. - ægget kan sagtens bruges uden snor, hvis du føler dig tryg ved det (det kan ikke forsvinde oppe i dig). HUSK at skifte snor og rense ægget for hvert brug og husk at vaske hænder inden du sætter det op. 


Ægget indføres i yoni med den brede ende først (ligesom en tampon) - sørg for at slappe godt af og tag nogle dybe indåndinger. Læg dig eventuelt på ryggen med bøjede ben, så du ikke taber det. Ægget finder selv sin vej op på plads, med et let tryk fra din finger og hvis du slapper ordentligt af. Lykkedes det ikke første gang, så opgiv ikke - prøv igen en anden dag hvor du har tiden til det. Brug ægget i det omfang det føltes rigtigt. Nogle laver bækkenbundsøvelser, nogle yoga og andre går bare rundt med det. Dette er helt op til dig, hvad der virker bedst, men husk at bækkenbunden, som en hver anden muskel, også skal have pauser i træningen. Nogle tager selv ægget ud og andre venter til ægget selv falder ud. HUSK at holde pauser i brugen af ægget og brug aldrig dit æg hvis det er gået i stykker.

BRUG IKKE YONI ÆG HVIS:

- Du har menstruation.
- Er gravid (Vent til 3 mdr. efter fødsel)
- Har nedsunken livmoder.
- Oplever ubehag eller smerte ved brug. (Kontakt os gerne for hjælp)
- Det er gået i stykker og har små revner eller afslag.

Hvordan får jeg ægget ud igen?

Selvom du har snor i dit æg, er det en god ide at se om du selv kan give slip. På den måde for også selv at kunne mærke din bækkenbund. Sæt dig ned i en dyb squat og giv et let pres eller let host - på den måde kan du mærke ægget glider ligeså stille ud. HUSK at hold hånden under, for ægget kan godt gå i stykker hvis det rammer gulvet. 

Vi håber hos Women's Place at du får glæde af dit yoni æg og du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere information eller hjælp. 

Øvelser til yoni æg.

Når du har indført dit yoni æg og føler dig tilpas med det, kan du lave specifikke øvelser som virkelig gavner din bækkenbund. Nogle synes også det er nok, at gå rundt med ægget under fx rengøring, gå tur, indkøb og andre dagligdags aktiviteter. Det i sig selv er også rigtig fint og skal også nok give dig noget, men aktuelle øvelser kan give dig lige det ekstra, da du virkelig arbejder med muskulaturen. Så hvis du ikke rigtig føler det er nok med let aktivitet kan du prøve øvelserne her under. 

HUSK altid at gøre det i dit eget tempo og stoppe hvis det føltes ubehageligt eller hvis du får smerter.

1. Bækkenløft

Læg dig på ryggen med bøjede ben - fødder under knæ. Tag en indånding og løft dit bækken samtidig med at du kniber sammen i bækkenbundsmuskulaturen. (Ligesom hvis du skulle kappe strålen når du tisser). Pust ud og sænk dit bækken langsomt ned mens du slipper spændingen. Lav øvelsen med 15 gentagelser og 3 sæt. Husk at holde pause imellem hvert sæt, hvor du tager dybe indåndinger og med fokus på at slappe af i bækkenet.  

2. Hofterul

Stående eller liggende på ryggen. Langsomt roter hoften i bløde, kærlige bevægelser. Lav gerne 8-taller så du har en rytme i kroppen at bevæge dig efter. Langsom som du kommer ind i rytmen, bevæg dig naturligt som din krop har lyst. Bevægelsen vil massere muskulaturen indefra.

3. Katten

Stil dig på alle fire. Hænder under skuldre og knæ under hofte. Tag en indånding og skyd ryggen i sky, så den runder - samtidig med at du har fokus på at knibe i bækkenbunden. Hold denne stilling lidt. Pust ud og svaj i ryggen - samtidig med at du slipper spændingen. Lav øvelsen med 15 gentagelser og 3 sæt. Husk at holde pause imellem hvert sæt, hvor du tager dybe indåndinger og med fokus på at slappe af i bækkenet.