Hvilken størrelse skal jeg bruge?

Alle kvinder er forskellige og derfor er det også forskelligt hvilken størrelse du skal starte med. Hovedreglen er at jo stærkere muskulatur du har, jo mindre skal ægget også være, for at kunne fastholde det.

De fleste kvinder starter med str. medium, men hvis du har født (vaginalt el kejsersnit), får du mest ud af at starte med størrelse large. Døjer du med inkontinens eller har brug for at mærke dig selv på et dybere plan, kan du også starte med et large æg. Jo mere du bruger ægget, jo mere træner du din bækkenbund og på et tidspunkt vil du kunne bruge et størrelse small. Vi sælger æggene hver for sig eller samlet i en pakke med str. small, medium og large. Hvis du døjer med vulvodyni kan du også starte med str. small.

Hvis du har brug for hjælp og vejledning i hvilken størrelse eller type du skal vælge, hører vi rigtig gerne fra dig.

Rensning:

Inden du bruger ægget første gang, er det en god ide at rense det.

Ægget skal vaskes med imtimsæbe eller i lidt kogt vand - gerne i saltvand(uden jod), da dette renser stenen fra negative energier. Ikke i helt kogende vand, da ægget kan knække. Lad det køle af inden brug. Ægget skal vaskes for hvert brug. Gerne i en intimsæbe de efterfølgende gange.

Brug: 

Hvis du ønsker at bruge en snor i ægget påføres denne i det lille hul øverst i ægget. Vi anbefaler at du bruger tandtråd uden nogen former for kemi (Smag, blegemiddel osv). Den snor vi anbefaler kan købes i webshoppen. - ægget kan sagtens bruges uden snor, hvis du føler dig tryg ved det (det kan ikke forsvinde oppe i dig). HUSK at skifte snor og rense ægget for hvert brug og husk at vaske hænder inden du sætter det op. 


Ægget indføres i yoni med den brede ende først (ligesom en tampon) - sørg for at slappe godt af og tag nogle dybe indåndinger. Læg dig eventuelt på ryggen med bøjede ben, så du ikke taber det. Ægget finder selv sin vej op på plads, med et let tryk fra din finger og hvis du slapper ordentligt af. Lykkedes det ikke første gang, så opgiv ikke - prøv igen en anden dag hvor du har tiden til det. Brug ægget i det omfang det føltes rigtigt. Nogle laver bækkenbundsøvelser, nogle yoga og andre går bare rundt med det. Dette er helt op til dig, hvad der virker bedst, men husk at bækkenbunden, som en hver anden muskel, også skal have pauser i træningen. Nogle tager selv ægget ud og andre venter til ægget selv falder ud. HUSK at holde pauser i brugen af ægget og brug aldrig dit æg hvis det er gået i stykker.

Find yoni øvelser HER.

BRUG IKKE YONI ÆG HVIS:

- Du har menstruation.
- Er gravid (Vent til 3 mdr. efter fødsel)
- Har nedsunken livmoder.
- Oplever ubehag eller smerte ved brug. (Kontakt os gerne for hjælp)
- Det er gået i stykker og har små revner eller afslag.

Hvordan får jeg ægget ud igen?

Selvom du har snor i dit æg, er det en god ide at se om du selv kan give slip. På den måde for også selv at kunne mærke din bækkenbund. Sæt dig ned i en dyb squat og giv et let pres eller let host - på den måde kan du mærke ægget glider ligeså stille ud. HUSK at hold hånden under, for ægget kan godt gå i stykker hvis det rammer gulvet. 

Vi håber hos Women's Place at du får glæde af dit yoni æg og du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere information eller hjælp.